5 sfaturi pentru cumpărarea unui computer nou



Deci te gândești să cumperi un computer nou ...
De unde începeți? Există atât de multe mărci și modele de calculatoare disponibile, și toate acestea pot fi puțin copleșitoare atunci când începeți să vă uitați în jur.
Cum vă decideți ce tip de computer aveți nevoie? Și poate mai important, cum decideți ce este cea mai bună valoare?
Am vândut calculatoare profesional timp de aproape 20 de ani, și există anumite "trucuri ale comerțului" pe care le folosesc cele mai multe magazine de calculatoare și vânzători. Cunoașterea acestor secrete poate face decizia dvs. mai ușoară și vă va ajuta să cumpărați computerul potrivit pentru nevoile dvs.
1. Cumpărați ceea ce aveți nevoie, poate puțin mai mult
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face atunci când cumpărați un computer nou este să faceți o listă a lucrurilor pe care le veți folosi. Există atât de multe modele diferite - cu capacități diferite - pe care le puteți cumpăra cu ușurință mai mult sau mai puțin decât aveți cu adevărat nevoie dacă nu.
Dacă acesta este primul computer, acest lucru poate fi un pic mai dur. Până când nu ați folosit un computer, este greu să știți exact ce ați putea dori să faceți cu el dincolo de evident, cum ar fi conectarea la internet.
Indiferent, ar trebui să vă gândiți la unele dintre lucrurile pe care ați putea dori să le faceți. Unele posibilități includ:
- Conectează la internet- Joaca jocuri- Fotografie digitala- Videoclip digital- Tipăriți documente- Contabilitate- Design site-uri web- Programare- Scrapbooking digital- Genetică
Unele dintre aceste lucruri au nevoie de mai multă putere decât altele. De exemplu, conectarea la internet într-adevăr nu are nevoie de o mulțime de putere. Chiar și cel mai de bază calculator disponibil va funcționa, probabil, foarte bine.
Videoclipul digital și multe jocuri au nevoie de mult mai multă putere. Dacă nu obțineți un calculator suficient de rapid cu suficientă memorie, veți fi dezamăgit de performanță.
Știind ce veți folosi computerul va ajuta agentul dvs. de vânzări, fie că sunteți la telefon, pe Internet sau în picioare în fața dvs., să vă recomandați cel mai bun sistem pentru nevoile dvs.
Ca regulă generală, sunteți întotdeauna mai bine să cumpărați mai multă putere decât aveți nevoie, mai degrabă decât mai puțin, dar cumpărarea prea mult poate fi o pierdere de bani.
2. Considerații privind garanția
Garanțiile pentru computere sunt una dintre cele mai confuze și obscure părți ale achiziției. Majoritatea producătorilor au redus serviciul pentru clienți până la punctul în care serviciul sărac a devenit unul dat.
Cele trei opțiuni cele mai frecvente sunt serviciul de depozitare la fața locului, depozitul sau serviciul de depozitare al producătorului.
Serviciul la fața locului poate fi util, dar gândiți-vă dacă doriți să fie disponibil pentru ca un tehnician să vină și să vă diagnosticheze calculatorul și, eventual, trebuie să reveniți cu componente la un alt moment.
Deservirea în stare de funcționare este o opțiune bună, dar aflați dacă centrul de service este autorizat din fabrică pentru reparații în garanție, precum și dacă toți tehnicienii sunt certificați.
Transportul computerului într-un centru de service din fabrică poate dura mult timp - câteodată câteva săptămâni. De asemenea, creează riscul ca calculatorul dvs. să fie deteriorat sau chiar pierdut în transport. În unele cazuri, producătorul va înlocui computerul cu o altă unitate și îl va trimite înapoi, în loc să o repare. Acest lucru poate duce la pierderea informațiilor care au existat în sistemul dvs. și necesitatea de a reîncărca tot software-ul.
Un alt aspect al garanției pentru a afla este suportul tehnic. Aflați dacă producătorul computerului oferă un număr de telefon gratuit și care este calitatea serviciului.
Cei mai buni vânzători de calculatoare vor fi onest despre acest lucru și vă vor spune dacă serviciul unei companii lasă ceva de dorit. De asemenea, puteți face unele cercetări pe internet - majoritatea revistelor informatice precum PC Magazine și PC World au o comparație anuală a serviciilor pentru clienți care rata companiile mai mari de computere.
Aflați întotdeauna cum este tratată garanția înainte de a lua decizia. Chiar dacă nu influențează alegerea dvs., știind la ce să se aștepte dacă ceva nu merge bine va salva niște surprize urâte pe drum.
3. Poți să negocia prețul în jos?
Un computer este o investiție relativ mare - de la câteva sute la câteva mii de dolari. Mulți cumpărători de calculatoare se așteaptă ca în preț să existe o cantitate semnificativă de "cameră de chirpiciu".
Realitatea este că majoritatea componentelor hardware - cum ar fi calculatorul, monitorul și imprimanta - sunt vândute la marje de profit foarte scăzute. Adesea, sistemele informatice sunt chiar vândute la sau sub prețul dealerului. Când cumpărați un computer, nu vă doare niciodată să cereți o afacere mai bună, dar nu vă surprindeți dacă nu veți primi decât câțiva dolari.
În aproape 20 de ani am vândut computere, m-am uitat că marjele de profit merg de la peste 40% la mai puțin de 5%. Este aproape dezorientat să oferiți o reducere de 20 de dolari pentru un sistem informatic de 2500 de dolari, dar asta ar putea însemna diferența dintre a face și a pierde bani din vânzarea.
Ce puteți face pentru a obține cel mai bun preț este să faceți niște cumpărături comparative

Postări populare